Wat is ALS

ALS, Amyotrofische Laterale Sclerose, is een progressieve neurologische aandoening die de zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg aantast die de spieren aansturen. ALS veroorzaakt geleidelijk aan verlies van spierfunctie, wat leidt tot verlamming, spraak- en slikproblemen, en uiteindelijk ademhalingsproblemen. De exacte oorzaak van ALS is nog niet volledig begrepen, hoewel genetische factoren en omgevingsinvloeden een rol lijken te spelen.

Om onderzoek naar de behandeling en genezing van ALS te ondersteunen, zijn er verschillende organisaties waar je kunt doneren. Enkele bekende organisaties zijn:
  • Stichting ALS Nederland: Deze organisatie zet zich in voor onderzoek naar ALS en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die aan de ziekte lijden.
  • ALS Liga België: De ALS Liga België biedt ondersteuning aan ALS-patiënten en hun families, en financiert onderzoek naar de ziekte.
  • LS Association: De ALS Association in de Verenigde Staten is een van 's werelds grootste organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van ALS. Ze bieden ondersteuning aan patiënten, financieren onderzoek en pleiten voor betere zorg.
Door te doneren aan deze organisaties draag je bij aan de financiering van onderzoek naar ALS en de ondersteuning van patiënten en hun families. Elke bijdrage, groot of klein, kan een verschil maken in de strijd tegen deze verwoestende ziekte.

© 2023 PressTige Media | Eindhovenseweg 33, 5582HN Waalre | 040-3033750