Werken in de ouderenzorg bij Daelzicht

Daelzicht is een zorgorganisatie voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Ook bij Daelzicht is merkbaar dat we allemaal steeds ouder worden. Cindy Claessen, Coördinerend begeleider bij Daelzicht, is een van de medewerkers die zich inzet om het maximale te halen uit het leven van ouderen met een verstandelijke beperking. 

Een dynamisch speelveld
‘Heel afwisselend en dynamisch’, zo beschrijft Cindy haar werk. Dat komt misschien niet als eerste bij je op als je aan deze groep denkt. ‘Toch is het zo. De groep is heel divers en er spelen verschillende zorgvragen tegelijk. En dan is er de laatste levensfase; die vind ik persoonlijk heel bijzonder. Je hebt lang voor iemand gezorgd en een hechte band opgebouwd. Dan wil je ook in de laatste fase alles zo goed mogelijk laten verlopen.’

Frisse blik
Cindy kijkt elke dag opnieuw hoe ze samen met het team de hulpvragen kan beantwoorden. ‘De werkwijze van gisteren hoeft niet die van vandaag of morgen te zijn. En de aanpak die in het verleden niet lukte, kan juist in deze levensfase wel werken. Ik vind het mooi om met een frisse blik naar de persoon en zijn behoeften te blijven kijken’.

Een warm bad
Werken met de doelgroep ouderen kan op meerdere locaties van Daelzicht. Volgens Cindy kom je overal in een warm bad terecht. ‘Iedereen is heel blij dat je er bent. De eerste weken zullen best pittig zijn. Maar ik weet zeker; als je door die fase heen bent, wil je niets anders meer. Dan ben je dankbaar dat je elke dag deel kan uitmaken van het leven van deze ouderen’.

Nieuwsgierig naar werken bij Daelzicht? Bekijk de vele mogelijkheden, verhalen en video’s op onze website www.daelzicht.nl/werken-bij

© 2023 PressTige Media | Eindhovenseweg 33, 5582HN Waalre | 040-3033750